Цвијановићева и Богданић са представницима дијаспоре у Вићенци

14.04.2018 Актуелно

Цвијановићева је нагласила важност очувања традиције, језика и културног идентитета у оквиру српске заједнице која живи ван граница отаџбине, саопштено је из Бироа Владе за односе за јавношћу.

Цвијановићева и Богданић посјетиће данас и Српску православну црквену општину Свети апостол Лука у Вићенци.

 

Цвијановићева и Богданић у Вићенци на Сабору народне  умјетности „Свилен конац“

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић и министар здравља и социјалне заштите Драган Богданић током боравка у Италији присуствовали су Сабору народне умјетности „Свилен конац“, који традиционално организује Српска културна заједница Арзињано.

Цвијановићева и Богданић су у Вићенци разговарали са представницима дијаспоре у Италији о актуелној политичкој и економској сарадњи, те могућностима активнијег укључивања дијаспоре у политичке процесе и привредни живот Републике Српске.

На састанку је истакнуто да је први Форум дијаспоре, који је у фебруару одржан у Бањалуци, значајан корак ка успостављању снажнијих економских, политичких и других веза између Републике Српске и њене дијаспор, саопштено је из Бироа за односе с јавношћу Владе Републике Српске.

Претходно су Цвијановићева и Богданић посјетили српске школе „Свети Сава“ у Вићенци и Скиу, те Српску православну црквену општину Свети апостол Лука.

Том приликом Цвијановићева уручила је свештенику православне црквене општине у Вићенци плакету Владе Републике Српске као признање за очување идентитета и јачање веза српске заједнице у овом дијелу Италије са Републиком Српском.

 

 

 

Архива