Бесрамни напади СДС-а на Додика резултат су њихове фрустрације

25.04.2018 Актуелно

 

Ковачевић је нагласио да СДС не може да поднесе да је предсједник Савјета Федерације руског парламента Валентина Матвијенко предсједнику Српске пренијела поздраве и личну подршку предсједника Русије Владимира Путина.

Он је додао да је напад бесраман и из разлога што су СДС и Савез за промјене комплетну политику засновали искључиво на покушају да на било који начин криминализацију Додика, али у томе нису успјели.

„Из тог разлога су били спремни да се одрекну свега само да добију Министарство безбједности у Савјету министара, Агенцију за истраге и заштиту и да владају Обавјештајно-безбједносном агенцијом /ОБА/ због чега је било потребно да се /са чела Комисије за надзор над радом ОБА/ склони Никола Шпирић и радили су на томе да прислушкују, да на било који начин дођу до било чега што би предсједника Републике могло да дискриминише“, нагласио је Ковачевић.

Коментаришући наводе Пандуревићеве да неко други из СНСД-а може бити на челу Комисије, али не Шпирић, он је подсјетио да је СНСД у Народној скупштини Српске допустио СДС-у да изабере потпредсједника парламента и након што их је првобитни избор Ненад Стевандић напустио.

„Када их је он напустио изабрали су да буде Соња Караџић Јовичевић и то смо прихватили. Уколико их и она напусти мораћемо прихватити и неког трећег, јер питање је гдје је крај тим изласцима из СДС-а“, рекао је Ковачевић.

Он је рекао да најбољи примјер СДС-овог бирања јесте избор лидера ове странке Вукоте Говедарице за кандидата за предсједника Српске.

„Према свим релевантним истраживањима, Говедарица не може да добије подршку ни 50 одсто гласова чланова СДС-а“, закључио је Ковачевић.

Архива