ПДП оголио и демаскирао карактер своје пробосанске политике

24.03.2018 Актуелно

Додајмо уз то да сматрамо и крајње лицемјерним и срамним да такви ставови долазе из странке чији је предсједник, у демократском амбијенту у Републици Српској, и као члан опозиције добио прилику да буде предсједник одбора за европске интеграције у Народној скупштини Републике Српске.

Нама у СНСД-у је овакав став и приступ ПДП-а и остатка опозиције био јасан и раније, када смо били принуђени блокирати њихов приједлог Механизма координације по којем се такође ништа није питало Републику Српску. Касније смо се сами изборили за усвојени Механизам координације по којем се ништа не може без Републике Српске и њених званичних институција.

Осим тога, желимо подсјетити њих у ПДП-у да је јавност у Републици Српској и те како свјесна да су санкције о којима срамно и цинично говоре уведене због очувања уставног поретка Републике Српске и одбране Дана Републике, као и да ће већ од октобра у Предсједништву БиХ сједити онај који је за Републику Српску спреман трпити било какве санкције, а не онај који се само због себе боји свега, па умјесто њега странка мора одговарати чак и на писма упућена њему.

Архива