Додик и Вулин обишли новоизграђено дјечије обданиште у Сребреници

11.03.2018 Актуелно

Предсједник Додик је честитао дјеци и особљу на добијеном новом савременом објекту који, како каже, омогућити квалитетан смјештај већег броја дјеце.

Пожеливши дјеци добро здравље и радосно дјетињство, Додик је подсјетио да је Влада Републике Српске донијела подстицајне пронаталитетне мјере, чиме се стварају услови да се побољша наталитет и да се овај објекат попуни дјецом.

Додик је честитао Дан општине руководству и грађанима Сребренице, рекавши да је Република Српска увијек уз Сребреницу и да ће наставити пружати подршку овој општини у разним облицима и областима.

Вулин је рекао да је презадовољан што је средствима Владе Србије изграђено модерно дјечије обданиште, те да Србија не пита како се зову дјеца која ће боравити у овој установи, већ жели да сви имају исти третман и услове.

Начелник општине Сребреница Младен Грујичић рекао је да је капацитет обданишта 180 мјеста и пожелио да се ускоро укаже потреба за његово проширење.

Он је захвалио Србији на помоћи и рекао да је обданиште намијењено за сву дјецу, без обзира на нацију.

Грујичић је истакао да долази до убрзавања развоја Сребренице захваљујући подршци предсједника Србије Александра Вучића и Републике Српске Милорада Додика, као и влада Српске и Србије.

Он је најавио још мноштво пројеката у овој години, а посебно у области привредног оживљавања и отварања нових радних мјеста која треба да задрже становништво у овој општини.

Малишани из овдашњег дјечијег обданишта „Полетарац“, који ће ускоро преселити у нови објекат, приредили су за госте програм добродошлице.

Модерна зграда обданишта изграђена је средствима Србије у износу од три милиона евра. Ријеч је о помоћи коју је Влада Србије издвојила за инфраструктурне и објекте од заједничког интереса у Сребреници.

Предсједник Србије и министар одбране Србије обишли су новоизграђени дјечији вртић након свечане сједнице Скупштине општине одржане поводом Дана општине.

Архива