Додик: Очекујем убједљиву побједу

16.02.2018 Актуелно

 

Додик је новинарима у Бањалуци рекао да ће окупити широку подршку за своју кандидатуру те да његова побједа уопште није упитна.

“Моја кандидатутра за члана Предсједништва Босне и Херцеговине је дефинитивна и свака шпекулација у том погледу не стоји. Очекујем убједљиву побједу са разликом од преко 120 хиљада гласова”, рекао је Додик и истакао да има подршку коалиционих партнера и странка из патриотског блока.

„Ова побједа је неупитна и ту неће помоћи ни Савез за промјене нити бошњачки гласови. Све анкете и наша намјера да окупимо десетак политичких партија у оквиру ове кандидатуре и нашег патриотског блока за Републику Српску апсолутно су јасни и други немају шта да траже у том погледу“, оцијенио је Додик.

Он каже да га не интересује противкандидат, додајући да сви други имају своје спекулације, док СНСД игра отворену игру.

„Идем на побједу. Она је дефинитивно дио мог плана и све ће то потврдити органи не само СНСД-а, него и коалициони партнери и други са којима разговарамо, а то нису само политичке партије, већ и невладине организације“, истакао је Додик.

Предсједник Републике Српске и предсједник СНСД – а је потврдио и да ће кандидат за предсједника Републике Српске такође бити из СНСД-а.

„О томе ко ће бити кандидат за предсједника Српске водимо расправе. Ово је неупитно, договорићемо се о томе. Прерано смо у све то кренули. Већ ми је било довољно спекулативно да сваки дан одговарам на питања о томе“, рекао је Додик.

Kоментаришући изјаву лидера ПДП-а Бранислава Бореновића да ће га послати у политичку пензију, Додик је рекао да је Бореновић „политички лузер који на различитим странама даје различите изјаве“.

„Могу као политички противник да са симпатијама погледам њихов лажни ентузијазам у том погледу. Они стоје горе у јавности него 2014. године, а тада нису могли добити никакве изборе, а ако их тада нису добили, никада их неће ни добити“, сматра Додик.

Осврћући се на данашње критике које је на његов рачун изнио министар безбједности БиХ Драган Мектић, Додик је рекао да је Мектић „велика штеточина за Републику Српску“ и да одавно нико није правио већу штету од њега.

„Није важно шта је он рекао или није. Важно је да његове измишљотине о паравојним организацијама или о Сребреници сада цитирају званична мјеста по Европи“, додао је Додик.

Он је истакао да у Сребреници није било геноцида, те да је покушај Мектића да то стално враћа на дневни ред „дјечија игра“, што јавност у Српској савршено добро зна.

„Било би добро да је Мектић рекао барем једну ријеч да су пред Амбасадом Србије у Сарајеву биле накачене мртвачке главе уочи Дана државности Србије и да се на тај начин шаље порука свим Србима, али он је одавно човјек који не ради у интересу Републике Српске. Ми то знамо, а медији би требало да га пусте да све што говори каже до краја без икаквих редукција“, додао је Додик.

Архива