Тужилаштвом БиХ je батина у рукама Бакира Изетбеговића

11.01.2018 Актуелно

Странка демократске акције , која је највећи кривац зашто БиХ нема свој унутрашњи суверенитет, а због утицаја на правосуђе и правну државу, не би смјела да дијели лекције било коме, посебно не цијелом једном народу и једној Републици. 

Република Српска није наметнула никоме у БиХ шта ће и када да обиљежава, исто тако никада неће пристати да јој неко са стране одређује које празнике ће она славити, на шта има право и по Уставу за који се лажно залажу у СДА.

Није проблем СДА што је Дан Републике 9. јануар, већ је проблем што је то датум када је 1992. године, дакле, прије рата, проглашена Република Српска коју муслимани већ више од двије деценије покушавају представити ратним плијеном Срба.

Република Српска је настала у миру, бранила се у наметнутом јој рату и као субјект ушла у мировне преговоре у Дејтону. Зато СДА треба добро да размисли шта би прво нестало уколико би нестао Дејтонски мировни споразум.

09.01.1992. године, када је настала Република Српска је био прије 14.12.1995. године када је БиХ састављена у Дејтону. Дан када је формирана и основана Република Српска није био дан почетка рата, већ је рат почео оног дана кад су Муслимани са Хрватима, без воље Срба, сепаратистичким одлукама покушали да Србима наметну БиХ. Срби такву БиХ никада нису нити ће прихватити, а видимо да и Хрвати одустају. Овдје су сами Бошњаци и не могу им помоћи странци већ морају договарати са остала два народа како градити будућност.

Архива