У фебруару се очекује 50 милиона КМ од аранжмана са ММФ-ом

26.01.2018 Актуелно

 

Цвијановићева је рекла да би у овој транши требало да буде 50 милиона КМ за Републику Српску.

Подсјетивши да је давно требало да буде завршен први преглед и повучена транша из аранжмана са ММФ-ом, Цвијановићева је новинарима у Источном Сарајеву рекла да је штета колико је тај аранжман био у застоју јер је Српска до сада требало да повуче 250 милиона КМ.

„Оно што остаје изазов кад је ријеч о аранжману са ММФ-ом јесте како га одржати и очувати у изборној години. Нисам баш сигурна да ће то бити једноставан задатак. Видјели смо колико је то тешко било у неизборним годинама. Свјесни смо чињенице да и парламенти неће радити у свим мјесецима како то обично раде“, додала је Цвијановићева.

Наводећи да ће имати прилику да ускоро поново разговара са људима из ММФ-а, она је поручила да је Српска опредијељена да задржи аранжман јер сматра да су услови добри.

„Нема ту више никаквих тешких преговора и разговора какве смо имали некада у прошлости. Доста тога смо савладили и урадили у оквиру те агенде. Република Српска има рокове које је преузела, обавезе и мислим да се можемо кретати у складу са тим планом. Али, шта вам вриједи да се ви крећете у складу са планом ако остали нивои власти не испуњавају своје обавезе. То захтијева посвећеност свих“, констатовала је Цвијановићева.

Архива