Свечано отворен нови смјештајни комплекс Завода „Др Мирослав Зотовић“

08.01.2018 Актуелно

Додик је истакао да је ово значајна прилика да се обиљежи још једна велика радна побједа Републике Српске и људи који раде у центру на добробит оних који ће се овдје лијечити.

„То што Слатина има своје мјесто на мапи ове врсте услуга говори и о потреби да се овдје изгради још установа ове врсте“, нагласио је Додик.

Талић је рекао да запослени у овом центру ангажовано и снажно прате визију да Завод буде лидер на стручном, научном и едукативном плану.

Отварању су присуствовали предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, предсједник Владе Жељка Цвијановић, потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић, министри у Влади Републике Српске, представници Републике Српске у институцијама БиХ.

Присуствовали су и предсједавајућа Вијећа народа Републике Српске Нада Тешановић, генерални конзул Србије у Бањалуци Владимир Николић, градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, начелник општине Лакташи Ранко Карапетровић, начелници других општина и представници јавног и културног живота.

Завод је у изградњу овог објекта уложио 25.778.000 КМ властитих средстава, а објекат има 80 соба и 16 апартмана, односно 192 кревета, базен, велнес центар, терапијски блок, конгресну салу, кафе-посластичарницу.

Осим досадашње дјелатности Завода – оперативни захвати, рехабилитација и протетика, изградња овог комплекса омогућиће и развој здравственог туризма.

Архива