Српска институционално стабилна обиљежава 9. јануар

04.01.2018 Актуелно

Додик је рекао да су препреке које су раније постојале у вези са обиљежавањем 9. јануара отклоњене чињеницом да је народ Српске референдумом потврдио да је то датум када се обиљежава Дан Републике Српске.

„Они који мисле да није тако, то је њихов проблем и не утиче на наше одлуке“, рекао је Додик новинарима у Слатини код Лакташа.

Он је додао да Република слави свој рођендан, као што и сваки човјек слави дан свог рођења, а да је 9. јануар несумњиво дан када је рођена Република Српска.

„Република је вољена од овог народа који није спреман да је изгуби и славиће све датуме и дане који се у част Републике обиљежавају са намјером да потврдимо опредјељење привржености Републици, да никога другога не изазивамо са било које друге стране. Сви грађани Српске, који живе у њој, су добродошли“, рекао је Додик.

Он је позвао све да буду гости на обиљежавању 9. јануара, те грађанима Српске поручио да истакну заставу Републике Српске и са својим најдражима посвете одређене тренутке Републици.

Додик је навео да ће у част Дану Републике у овој години бити завршени и велики инфраструктурни и остали пројекти, попут ауто-пута „9. јануар“ и болнице у Источном Сарајеву.

Он је најавио да ће бити рађени и нови пројекти из области енергетике.

„Свима је већ јасно да Република Српска са својом стабилношћу предњачи, не само у БиХ, него, можда, и региону. Задовољни смо чињеницом да смо прошле године имали развој макроекономских показатеља, вјерујемо да имамо добар старт за ову годину“, истакао је Додик.

Додик је поручио да институције Српске желе да грађанима обезбиједе стабилан и безбједан живот, те истакао да има још доста посла да се уради.

Архива