Шпирић: Приземни напади на предсједника Српске

26.01.2018 Актуелно

„Почела је година највећих СДС-ових лажи. У немогућности да покажу иједан резултат који су остварили у интересу Републике Српске, они нападају институције и предсједника Републике Српске. Њихови напади су толико приземни и безочни да им значај не дају ни њихове колеге из такозваног Савеза за промјене“, рекао је Шпирић Срни.

Поводом јучерашње конференције за новинаре функционера СДС-а у заједничким институцијама БиХ на којој је изнесен низ оптужби на рачун предсједника Републике Српске Милорада Додика, Шпирић каже да је несхватљиво „ламентирање над једном изговореном ријечју и сазивање конференције за новинаре посвећене тумачењу метафоре ријечи `потурице`“.

„Занимљиво је да их раније нису погађале метафоре `халал министри` и `ефендије` јер су тада тек устоличени на сарајевским сећијама, а сада када је дошло вријеме да се иде пред народ и полажу рачуни, они плачу због једног сликовитог поређења“, рекао је Шпирић.

Он каже да је руководство СДС-а „изгледа свјесно да није испунило мисију због које су уведени у власт у заједничким институцијама“.

„Нису ослабили институције Републике Српске и, поред свих напора да то учине кроз Савјет министара, нису успјели срушити предсједника Републике Српске, нити довести до његовог, нити хапшења виђенијих људи из СНСД-а, а на томе непрестано раде“, напоменуо је Шпирић.

Он каже да „садашња постава СДС-а не би ни постојала да им нису, нажалост, похапшени лидери или некадашњи страначки врх бољи од њих, на чему су они предано радили“.

„Када би наш народ знао колико су припејд картица које су им додијељене у Сарајеву потрошили функционери СДС-а на лоцирање и хапшење Радована Караџића и Ратка Младића, они би одавно били прошлост. Хапшења су њихов мото у политичкој борби, али им овога пута поручујемо – `Узалуд вам труд свирачи!` или, како народ каже, `Шта дочека, мој соколе, да те гавран гони`“, рекао је Шпирић.

Заслијепљени мржњом, каже Шпирић, они и не виде да је тероризам стварна опасност за демократска друштва Европе и цијелог свијета.

„За њих је опасност само онај који је политички јачи, који их је прозрео и раскринкао и коме народ вјерује. А коме народ вјерује већ годинама поново ће видјети у октобру и никакве им лажи неће помоћи да сачувају позиције у Сарајеву, јер су образ већ одавно изгубили“, сматра Шпирић.

Архива