Кошарац: Кандидатуром Шаровића – потврђена политика унитаризације БиХ

29.01.2018 Актуелно

 

„Кључни мотив кандидовања Шаровића јесте рачуница да ће за најбољег Бакировог министра гласати Бошњаци у Републици Српској. Сличну рачуницу има и Жељко Комшић у Федерацији БиХ. Ако би, којим случајем, њих двојица били изабрани, био би то први пут од Дејтона до данас да су сва три члана Предсједништва БиХ изабрана гласовима Бошњака“, упозорио је Кошарац у изјави за Срну.

Он је додао да би избор Шаровића и Комшића у Предсједништво БиХ представљао испуњење једног од кључних циљева Алије Изетбеговића о мајоризацији Срба и Хрвата, као два конститутивна народа у БиХ.

„Увјерен сам да ће Срби у Републици Српској препознати ову опасну политичку подвалу и да се на изборима у октобру неће придружити Бошњацима који би гласали за Шаровића или неког сличног кандидата такозваног Савеза за промјене“, нагласио је Кошарац.

Кошарац истиче да су политички циљеви СНСД-а потпуно супротни и окренути ка јачању Републике Српске и њених институција.

„Наш кандидат за члана Предсједништва БиХ биће изабран гласовима Срба из Републике Српске и имаће ту врсту легитимитета и обавезе да поштује вољу оних који су га изабрали. А воља огромне већине српских бирача јесте очување и јачање Републике Српске и њених институција. У томе је суштинска разлика између нас и оних који кандидују Шаровића“, закључио је Кошарац.

Архива