СНСД: Иванић једини предсједник Владе Српске који је смањио пензије

31.01.2018 Актуелно

Грађани нису заборавили овакав програм ПДП-а који је провео Младен Иванић и који ће у историји Републике Српске остати упамћен као једини предсједник Владе у Српској који је смањио пензије, а двије плате запослених у јавном сектору претворио у јавни дуг.

Смањити пензије и остати дужан двије плате неумољиве су чињенице које ПДП жели да потисне причама и обећањима ових дана о већим платама и пензијам по трибинама у Српској нудећи им опет неки економски програм.

Народ се сјећа и памти ефекте приватизације која је проведена у оквиру Економског програма ПДП- а, а у оквиру којег су продали 550 предузећа за 20 милиона марака.
Нажалост, највише ових предузећа која су приватизована по Економском програму ПДП је отишло у стечај ,а Влада је за такве раднике да би им увезала радни стаж због неплаћених доприноса потрошила 170 милиона марака.

Послије Економског програма ПДП-а, и Иванићеве владе остало је и 700 милиона марака ненаплаћених потраживања на име пореза и доприноса од стране фиктивних фирми којим су омогућили рад што је тад представљало 70% буџета Републике Српске.

Архива