Додик: Воља народа се не може поништити административном мјером

08.01.2018 Актуелно

Коментаришућу данашњи састанак у Бањалуци представника бошњачких политичких партија на којем ће, како је најављено, бити указано на одлуку Уставног суда БиХ о прослави 9. јануара као Дана Републике Српске, Додик је истакао да је Уставни суд политички на којем се одлуке доносе прегласавањем.

„Три странца и два Бошњака, који су на страни политичке злоупотребе Уставног суда, прегласавањем су деградирали снагу тог суда, али Република Српска је својим законом и спроведеним референдумом јасно прецизирала и показала шта је воља овог народа“, рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Додик је нагласио да, без обзира на политичке разлике између партија са сједиштем у Републици Српској или представника тих партија као носилаца власти, нико није изостао на полагању вијенаца погинулим борцима поводом Дана Републике.

„То говори о окупљању око идеје која се зове Република Српска и то неће престати“, поручио је Додик.

Предсједник Српске истиче да су ове годину на прославу Дана Републике позвани и амбасадори, од којих ће неки доћи, неки не, али од којих су се неки дрзнули да пишу шта власт у Српској треба да ради.

„Једна од амбасадорки, која није Американка, написала је како ми треба да одустанемо од 9. јануара. То је исто као кад бих је написао да у њеној земљи треба да одустану од дана републике“, навео је Додик.

Потпредсједник Републике Српске Рамиз Салкић заказао је за данас у Бањалуци састанак са посланицима Коалиције „Домовина“ у Народној скупштини Српске и бошњачким делегатима у Вијећу народа, на којем ће заузети став о прослави Дана Републике Српске.

Архива