Додик: Српска да буде што боље позиционирана у новој години

04.01.2018 Актуелно

 

„У 2017. години смо направило добар основ за економски раст и развој Републике Српске. Имамо највећи број запослених од када је формирана Српска“, рекао је Додик, наводећи да има чиме да се похвали.

Додик је, поводом изјаве бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића да БиХ мора да почне да функционише без странаца, рекао да посљедњих десет година прича то што сада говори Изетбеговић.

„Може он да прича шта хоће, он ове године завршава своју политичку каријеру. А ја своју тек почињем… За оне који не знају, Бакир ове године завршава своју политичку каријеру, неће имати могућност да се кандидује ни за једну важну политичку функцију“, рекао је Додик за београдски „Курир“.

Када је ријеч о ставу Србије да је за цјеловиту БиХ и посјети чланова Предсједништва БиХ предсједнику Србије Александру Вучићу, Додик је рекао да му то не смета.

Он је додао да је Србија веома јасна у ставу да поштује Дејтонски споразум, територијални интегритет БиХ и сваки договор унутар БиХ.

„И с те стране, Вучић никада није пропустио да каже да, поред тога што поштује БиХ, воли Републику Српску, а то је нама важно“, рекао је Додик.

Он је истакао да опозиција у првим данима нове 2018. године нема чиме да се бави, па га оптужује да је пјевачици Светлани Цеци Ражнатовић дао владин хеликоптер за новогодишњи наступ у Бањалуци.

„Опозиција је покушала да спекулише, али све постоји у званичним изјавама. Све је речено у њеној изјави, у изјави служби чија је то надлежност“, рекао је Додик, наводећи да он није адреса за такво питање и да је Нову годину прославио у кругу породице са унуцима и да се није чуо са Цецом.

Он је навео да би опозиција прије могла нешто паметније да ради, али немају тема, па тако измишљају.

„Опозиција је опозиција. Мимо су власти. Немам комуникацију с њима. Поново ћу да их побиједим на изборима, и то убједљиво. Нисам уморан од побједа, а они су уморни од пораза, сигуран сам у то. Енергије ми не недостаје“, рекао је Додик.

Архива