Cрпска не може бити укинута

09.01.2018 Актуелно

„Овдје смо окупљени у част 9. јануара – Дана Републике Српске. Ово је дан када је српски народ на овим просторима остварио историјску тежњу за слободом“, рекао је Додик у обраћању учесницима свечаног дефилеа у Бањалуци.

Он је навео да је Република Српска одраз захтјева за слободом Срба, те да нема жељу да другим народима угрози слободу.

Додик је нагласио да је Република Српска данас показала способност и достигнућа.

„У част Дана Републике овдје су данас припадници полиције, невладиног сектора, грађани и наши драги гости. Српски народ се, борећи се за слободу, борио и за државу и тамо гдје је имао државу имао је и слободу“, додао је Додик.

Он је рекао да је велика идеја била да Срби са ове стране Дрине формирају државу.

„Српски народ има двије државе Републику Српску и Србију. Када данас славимо овај наш дан захвални смо Србији јер је са нама и знају да смо и ми увијек за њом и желимо да то буде једно. Они који су хтјели одлукама судова да забране наш празник и постојање морају знати да не може бити укинут и неће нестати, јер је ово обиљежавање у знак нашег позива за мир овдје и региону, међу свим људима, нацијама и вјерама“, рекао је Додик.

Према његовим ријечима, Република Српска одаје почаст свим страдалим за њено стварање.

„Наше је право да се овдје окупимо, одамо почаст нашим страдалим синовима и кажемо хвала за слободу и Републику Српску. Захваљујем се политичком и војном руководству Републике Српске које је у грађанском рату одбранило Српску и свим структурама које су радећи послове браниле историју Српске и омогућиле да опстане“, рекао је Додик.

Предсједник Српске је захвалио на успјешно спроведеном дефилеу у част Републике Српске и свим гостима који присуствују обиљежавању Дана Републике.

„Захваљујем се и онима који нису могли данас да буду овдје, а пријатељи су нам. Захваљујем се и онима који нам не мисле добро, јер су нас довели у позицију да мислимо о себи и на овај начин традиционално обиљежавамо Дан Републике. У нади да ће наша Република сваке године бити све боља, као и наше јединство са српским народом, Србијом и свим добрим људима који су за мир, још једном честитам Дан Републике“, закључио је Додик.

Архива