Визија Владe jе јака и стабилна Српска

22.12.2017 Актуелно

 

Цвијановићева је рекла да Влада Републике Српске и Савјет министара нису никаква конкуренција, како то говори министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић.

Она је навела да Влада Српске овдје ради са грађанима, а да они у Савјету министара гледају како да их доведу у „незадовољну позицију“.

„Нисмо конкуренција, већ људи који припадају различитим политичким концептима. Имамо различиту визију Српске. Визија Владе је јака и стабилна Република, способна да у будућности напредује, а визија људи из Савјета министара и оних из Српске који тамо сједе јесте да се минимизира улога Српске, да се она гурне у страну и промовише прича о БиХ“, рекла је Цвијановићева новинарима у Српцу.

Она је додала да не постоји конкуренција, јер Влада Српске има надлежност за све што је важно за живот грађана, од здравства и просвјете, до инфраструктуре, енергетике, пољопривреде, социјалне сфере и свега што значи стварни живот.

„Они горе нису везани ни за једно од таквих питања. Они претендују да постану влада, а то не могу да буду јер то нису. Болно је што оно друго, што могу да ураде добро за грађане, до сада нису урадили. Они нам не могу бити конкуренција јер је наш политичко-институционални живот превише реалан“, рекла је Цвијановићева.

Архива