Српски војници добродошли, али Српска неће молити никога у Сарајеву да омогући њихов долазак

27.12.2017 Актуелно

 

„Али ни ја, нити било ко из Републике Српске неће да моли икога у Сарајеву да се омогући њихов долазак и учешће на обиљежавање Дана Републике. Неприхватљиво је да Трећи појешадијски пук буде у неком ћошку као прошле године, невидљив и постројен у част појединца, а не у име Републике Српске“, рекао је Додик на питање да прокоментарише позив који му је упутио члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић да промијени одлуку и омогући учешће српских војника у Оружаним снагама БиХ на прослави 9. јануара – Дана Републике у Бањалуци.

Додик је нагласио да Република Српска слави 9. јануар и не инати се било коме, па ни међународној заједници нити политичком Сарајеву, те да с тога своју прославу жели да организује на начин прихватљив празнику који прославља и са људима чије присуство неће и не може бити оспоравано.

„Ми желимо почасни вод полиције Републике Српске постројен у име и у част Републике Српске, са симболима Републике Српске, и ми га имамо. То није вод у славу и част Милорада Додика или Младена Иванића, и ту се нас двојица изгледа разликујемо“, истакао је предсједник Републике.

Архива