Подршка предсједника Српске трци „Фис трофеј равна планина“

14.12.2017 Актуелно

Он је истакао значај овог ски-центра за развој туризма и похвалио организацију трке у слалому, у којој учествује 86 такмичара из 26 земаља.

Предсједник Српске рекао да је ће дати подршку оваквим пројектима јер доприносе развоју привреде у општини.

Начелник општине Пале Бошко Југовић захвалио је власнику компаније „Мајнекс“ Вељку Голијанину, нагласивши да је надљудским напорима у вријеме када нигдје нема снијега у окружењу успио испоштовати календар и организовати значајну спортску манифестацију.

„На Палама синоћ није било слободних смјештајних капацитета, што говори колико Пале у туристичком смислу добијају овим ски-центром. `Гондола` је дио приче онога што се дешава на Јахорини и увјерен сам да ће у будућности имати подршку и Владе и предсједника“, рекао је Југовић.

Напомињући да је данашњим отварањем тунела „Каловита брда“ нормализована комуникација према Јахорини и Равној планини, Југовић је поручио да Пале крупним корацима иду напријед.

„Дошли смо и у инвестициону активност око преузимања Фабрике мотора `Фамос`, јер ће Влада до Нове године уплатити милион КМ. Завршава се инвестиоциони циклус на Јахорини од 11 милиона КМ и све то довољно говори колико је Влада озбиљно оријентисана да помогне источном дијелу Републике Српске и општини Пале“, истакао је начелник општине.

На стазама Ски-центра „Равна планина“ на Палама јутрос је почео други „ФИС трофеј Равна планина“ на којем ће се до 17. децембра у ФИС тркама мушког и женског слалома такмичити 86 такмичара из 26 земаља.

Организатор и златни спонзор такмичења је компанија „Мајнекс“, а покровитељи овогодишњег „ФИС трофеја Равна планина“ су Влада Републике Српске, Министарство трговине и туризма и Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске, те Министарство цивилних послова БиХ и Општина Пале.

Архива