Изетбеговић показао колико је БиХ у потпуној дезорганизацији

06.12.2017 Актуелно

 

„Чудим се да је предсједник Србије Александар Вучић могао и да помисли да може да има неке договоре са Предсједништвом у коме се налази Изетбеговић, који је познат по томе што опструише било какав могући договор са БиХ“, рекао је Додик на питање да прокоментарише реакцију Изетбеговића када је у току заједничке конференцији за новинаре у Београду са предсједником Србије демантовао наводе о односу БиХ према питању Косова које је неколико минута прије изнио предсједавајући Предсједништва БиХ Драган Човић.

Предсједник Српске је нагласио да је Изетбеговић јавно показао ружно лице лоших односа у Предсједништву БиХ, те додао да је јасно да БиХ не може и неће признати самопроглашено Косово и да је апсолутно принципијелан био став који је, како се могло чути, договорен на састанку, а који је Изетбеговић покушао да демонтира.

„Ту је само ново што није сачекао да се врати у Сарајево па све разваљује, него је сада то урадио на лицу мјеста, очигледно нестрпљив и неодговоран, какав и иначе јесте“, рекао је Додик.

Он је оцијенио да је такво понашање Бакира Изетбеговића једнако понашању његовог оца и некадашњег муслиманског ратног лидера Алије Изетбеговића.

„Бакир Изетбеговић је рекао да наставља политику свог оца, а она је написана у ‘Исламској декларацији’, тако да ту ништа није нејасно“, закључио је Додик.

Архива