Цвијановић: Шаровића не pади добро

22.12.2017 Актуелно

„Не постоји никаква конкуренција између Владе Српске и Савјета министара, јер је Влада по Уставу задужена за све оно што значи стварни живот грађана, а Савјет министара није никаква влада, упркос томе што многи њени чланови, укључујући Шаровића, управо покушавају од тога да направе владу која је за нешто релевантна“, рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци на питање да прокоментарише изјаву министра спољне трговине и економских односа БиХ Мирка Шаровића да су Влада Српске и Савјет министара конкуренти.

Према њеним ријечима, Савјет министара није релевантан ни за социјалну сферу, ни за здравство, ни за запошљавање, ни за енергетику, чак ни за пољопривреду о којој толико причају, па ни за отварање нових радних мјеста, ни за пензионере.

„Они нису ни за шта релевантни, па их ми ни не доживљавамо као конкуренцију. Ми смо људи који припадају различитим политичким концептима. Људи у Влади Српске труде се на све могуће начине да разговарају са свим социјалним партнерима, уложили смо максимално напора да преходамо тешка времена, да превазиђемо и оне финансијске блокаде којима је кумовао и Шаровић“, додала је Цвијановићева.

Она је подсјетила да је Шаровић са још некима био за то да не дође 758 милиона КМ у Српску, што би осјетиле много успјешније државе као велики проблем, али да, упркос томе, Влада Српске са својим партнерима покушава да направи бољи амбијент, док Савјет министара, покушава на све начине да оштети грађане и минимизира институције Републике Српске.

„Ни нисмо и никада не можемо бити конкуренција, ми смо људи са различитим политичким концептима, једни раде за Републику Српску, а други настоје да је гурну у ћошак“, сматра Цвијановићева.

Архива