Цвијановић: 26. децембра биће познат износ најниже плате у Српској

22.12.2017 Актуелно

 

Цвијановићева је рекла да би најнижа плата и од 500 КМ била срамотно мала, али ради очувања постојећих радних мјеста, стварања базе за отварање нових и све друго што се планира, социјални партнери морају бити реални и одговорни да не би био угрожен цјелокупни систем.

„На тај начин смо се односили и када је била ријеч о пензионерима. Радили смо на постепеном и континуираном повећању пензија у договору са пензионерима, на начин да се не дозволи никоме да то поквари. Тако се треба понашати и у свакој другој области. У међувремену, сви треба да сазримо и разумијемо шта ће неке ствари проузроковати краткорочно и дугорочно“, појаснила је Цвијановићева новинарима у Бањалуци.

Она сматра да се не могу одједном исправити све неправилности, али се мора исправити неправда према просвјетним радницима, иако се то не може одједном урадити.

„Рекли смо да ћемо то постепено радити и наш циљ је да се то ријеши“, поручила је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, нико није задоваљан финансијским стањем и нивоом плата и сви сматрају да то треба бити боље, због чега се социјални партнери и састају и на седмичном нивоу.

„Сигурни смо да смо направили добар план мјера које ћемо радити у наредном трогодишњем периоду, да заједно отклањамо девијације, са само једном идејом да се у Републици Српској боље живи, лакше послује и да можемо сви извршавати своје обавезе“, поручила је Цвијановићева.

Она је нагласила да при томе ни у једном тренутку из вида нису изгубљени незапослени којима треба дати шансу да се запосле.

Архива