Caмo cjeдињeни можемo дати снагу

27.12.2017 Актуелно

„Ово говори о нашем хуманом односу, о томе да овај свијет, без обзира колико био брз, не може да нас удаљи од потребе да покажемо своје људско право лице“, рекао је Додик у поздравном говору на почетку вечерашње хуманитарне акције у Бањалуци.

Додик је нагласио да је највећу захвалност добио од родитеља који су ми рекли да су овом акцијом доживјели сазнање да нису остављени сами.

„То је нешто што им је било потребно у њиховој тешкој борби да нађу снаге и воље. Управо ова акција коју организујемо то даје свим људима. Волио бих да ниједно дијете никада нема ниједан проблем, али живот нас учи да то није могуће и зато је потребно да се окупимо и да уредимо ту област и да се омогући да уредимо ту област на начин да се донесу закони који ће показати колико је ово друштво, прије свега, хумано“, истакао је Додик.

Он је подсјетио да је у претходних седам година набављена опрема, изграђени објекти, родитељске куће, те да је сада формиран Фонд солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству.

Додик је рекао да је до овог момента у Фонд уплаћено 1,3 милиона КМ, те захвалио Влади Србије на чињеници да је осјетила потребу да буде дио ове велике акције.

Предсједник Српске захвалио је свима који су на било који начин помогли ову акцију и свим грађанима који ће вечерас позивом на број 1411 донирати једну КМ…..

„Само сједињени можемо дати снагу“, поручио је Додик.

Он је подсјетио да је прије годину дана на овој хуманитарној вечери прикупљено 120.000 КМ, што говори о интересовању грађана.

Додик је захвалио родитељима и представницима удружења родитеља што су имали стрпљења и што нису изгубили наду у друштво, државу и регулацију система, те додао да је поносан што се управљање Фондом врши на волонтерски начин.

Предсједник Српске захвалио је и свим естрадним личностима и спортистима који су до сада учествовали у овој акцији.

У Бањалуци се вечерас одржава акција „С љубављу храбрим срцима“ за прикупљање средстава за Фонд солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству, а присуствује је јој, између осталих, премијер Србије Ана Брнабић.

Хуманитарни број 1411 биће активан до поноћи, а позивом из фиксне и мобилне мреже компаније „М:тел“ дарује се једна КМ за лијечење дјеце у иностранству.

Архива