Влада ће помоћи у реализацији неколико важних пројеката у Вишеграду

03.11.2017 Актуелно

 

„Један од приоритетних пројеката је санација локалне депоније и ми ћемо заједничким снагама урадити тај пројекат. Вишеград постаје мјесто које привлачи све више туриста, а и због тога што је стављено на туристичку мапу заслужује да се води рачуна и о таквим стварима и пројектима“, изјавила је Цвијановићева новинарима након сусрета са начелником општине Вишеград Младеном Ђуревићем и његовим сарадницима.

Она је најавила да ће Влада Републике Српске, заједно са вишеградском општином, реализовати и пројекат реконструкције главне улице чија вриједност износи око три милиона КМ.

„Влада стоји и иза идеје да буде изграђено велико дјечије игралиште. Бавили смо се и питањем снабдјевања одређених насеља водом и то ће бити ријешено пројектом који ће подржати Влада“, истакла је Цвијановићева.

Она је навела да је радује чињеница да је у Вишеграду ојачала пословна иницијатива и да су отворене четири фирме, те да се запошљава све више људи.

„У задњем периоду је са евиденције општинског Завода за запошљавање скинуто 186 лица. То представља додатну енергију и наш интерес је да отварамо нова радна мјеста и помажемо локалну привреду, а самим тим помажемо у стварању бољих животних услова“, нагласила је Цвијановићева.

Ђуревић је потврдио да је од премијера Српске добио обећање да ће Влада у наредном периоду помоћи у реализацији појеката који су веома битни за општину.

„У фази смо израде тендерске документације за реконструкцију главне и споредних улица и надам се да ће у наредном периоду бити расписан јавна набавка“, рекао је Ђуревић.

Архива