Сребреница: Помоћ од предсједника Српске за опремање школа

06.11.2017 Актуелно

 

Из кабинета предсједника Републике саопштено је да су ова средства намијењена за замјену столарије, кровова, реконструкцију мокрих чворова, инсталација, централног гријања, прилаза школама и друге грађевинске поправке, те за опремање учионица и набавку наставних средстава.

Директор Основне школе „Коста Тодоровић“ из Скелана у сребреничкој општини Сања Моћевић изјавила је Срни да су средства стигла на рачун школе и да ће ова установа добијени новац искористити за набавку рачунара и пратеће опреме за информатички кабинет, те за санацију прилаза школи и улазних степеница које су у лошем стању.

„Ми смо раније припремили и доставили пројекте и ова средства ћемо искористити за њихову реализацију“, појаснила је Моћевићева, истичући да је већ расписан јавни позив за избор понуђача за набавку рачунарске опреме и извођача радова за санцију прилаза и улазних степеништа у школу.

У „Првој основној школи“ у Сребреници добијена средства планирали су да утроше у опремање учионица, те за санационе радове и поправке у школским објектима јер ова установа осим централне школе има још седам школских подручних објеката чије одржавање изискује знатне трошкове.

Архива