Шаровић води битку против Републике Српск

20.11.2017 Актуелно

 

„Нико није рекао да се неће урадити стратегија руралног развоја. Оно што смо ми договорили у оквиру Европске комисије је да се ураде стратегије за Републику Српску и Федерацију БиХ, те да могући заједнички елементи буде стратегија БиХ“, објаснио је Додик.

Додик је нагласио да су рурални развој и пољопривреда у надлежности Републике Српске, а не Шаровића, те да би било пристојно да неко ко долази из Републике Српске поштује ставове Републике Српске.

Он је додао да појединци, попут Шаровића, желе да постоји и посебна стратегија БиХ, што Српска не жели јер је то неуставно понашање.

„Ако он мисли да је све у парама, ми не мислимо. Ми не желимо да дамо своје надлежности за лажљиву причу. Када је год требало неку нову надлежност пренијети на ниво БиХ, појави се прича о неким парама“, навео је Додик.

Он је указао на стање у БиХ гдје се енормно троши за плате запослених, гдје 23.000 службенике имају највеће плате у региону, што је најбољи пут да се систем уруши.

Шаровић је рекао јуче да ће БиХ и Република Српска на годишњем нивоу изгубити 30 милиона евра намијењених за развој пољопривреде, односно 90 милиона до 2020. године ако не дође до усвајања стратегије руралног развоја БиХ.

Архива