Кошарац: Само СДС-у не смета Изетбеговићево звецкање оружјем

14.11.2017 Актуелно

 

„Цијели регион западног Балкана узнемирен је Изетбеговићевим најавама једностраних рјешења, супротних Дејтонском споразуму, као и његовим звецкањем оружјем. Реаговале су најважније институције Републике Српске и Србије, као и српски члан Предсједништва БиХ. Сви су реаговали, осим Бакирових коалиционих партнера и политичких сљедбеника из СДС-а, који су јучерашњи дан искористили за нови напад на предсједника Републике Српске Милорада Додика“, рекао је Кошарац Срни.

Он је оцијенио да „послушничка и полтронска политика, коју СДС пуне три године демонстрира у заједничким институцијама власти у Сарајеву, охрабрује Бакира Изетбеговића у његовој сулудој намјери да поништи Дејтонски мировни споразум и од БиХ направи исламску државу по мјери његовог оца Алије“.

„Охрабрен чињеницом да има Срба који су сваког тренутка спремни да му потрче у загрљај, Бакир је покушао да поништи 9. јануар, Дан Републике Српске, да затражи ревизију пресуде против Србије пред Међународним судом правде у Хагу и много других ствари које су у протекле три године наносиле политичку и сваку другу штету Републици Српској и српском народу“, упозорио је Кошарац.

Наглашавајући како је „СДС једина политичка партија у БиХ и цијелом региону која нема никаквих проблема са Бакиром Изетбеговићем“, Кошарац је руководство СДС-а позвао на, како је рекао, разум и окупљање око институција Републике Српске.

„Надам се да ће имати довољно разума да не прихвате позив високог представника Валентина Инцка, који је одлучио да 8. децембра у Сарајеву окупи челнике странака пропале коалиције у заједничким институцијама. Ако поново с Бакиром и Инцком сједну да праве договор против Републике Српске, онда СДС-у више нема помоћи“, закључио је Кошарац.

Архива