Прикуљено 180 милиона КМ више средстава

06.11.2017 Актуелно

 

„Ми смо у текућем суфициту и те ваше приче да идемо путем банкрота су се показале неистинитим“, поручио је Додик посланицима опозиције током расправе у Народној скупштини Српске.

Говорећи о одласку људи из Српске у иностранство, Додик је поставио питање када са ових простора народ није одлазио на рад у иностранство.

„Прије више година нисмо могли да добијемо ниједну радну дозволу, добијали смо такозване деташмане, јер је тада западна Европа била затворена за нашу радну снагу“, подсјетио је Додик, додајући да је сада Европа „отворила своје границе и рекла да људи могу да дођу“.

Додик је рекао да никог не тјера, наводећи да је сигурно да ће се неко ко овдје има плату 500 КМ, а у иностранству може да заради 2.500 евра, одлучити за другу опцију.

Он је додао да је разговарао са привредником који му је рекао да у Српској има проблем са радном снагом потребном овом сектору и да је присиљен да потребна квалификована занимања тражи ван Српске.

Додик је истакао да све што раде владајуће партије, па и оно што је тема данашње Скупштине не представља никакав спин, већ да се воде стратешким и дугорочним интересима Српске којима је све подређено.

Он је поновио да се не боји никакве одлуке иза које стоје заједно власт и опозиција.

Премијер Српске Жељка Цвијановић негирала је наводе посланика СДС-а Миладина Станића да су она и њен супруг били чланови СДС-а.

Архива