Изјаве о остављању БиХ у аманет показују њену неозбиљност

10.11.2017 Актуелно

 

Цвијановићева је нагласила да Републику Српску не могу да својатају, али очито је да могу БиХ и то говори колико је БиХ неозбиљна држава.

„Ту нема никакве тајне и ово не говорим ни из какве злурадости, него само констатујем, БиХ је због низа пропуста и ствари, као и понашања и унутрашњих структура и међународне заједнице, пројекат који показује страшно пуно дефицита“, рекла је Цвијановићева у Београду.

Она је додала да је Република Српске најфункционалнији дио БиХ и да Српска нема проблема ни у функционисању институција, ни доношењу стратешких докумената, нити има било какву нестабилност те врсте.

Цвијановићева је навела да се на другим нивоима власти, у другом ентитету, а поготово на нивоу БиХ, показује и неозбиљност и озбиљна неодговорност, али и неке друге ствари и пропусти.

„Као некога ко води рачуна о систему и управљању, фрустрира ме чињеница да на нивоу БиХ, такве како је објашњавају и Бакир Изетбеговић и Валентин Инцко, не постоји готово ниједна полуга која би требало да омогући неки бољитак грађана, него постоје бројне полуге које могу да нанесу штету“, рекла је она.

Цвијановићева је додала да је БиХ често, нажалост, непријатељски настројена према својим грађанима, само зато што је често непријатељски настројена према својим ентитетима.

„Ове изјаве апсолутно осуђујем. Мислим да се странци и неки домаћи актери понашају на начин који из дана у дан смањује шансу БиХ“, рекла је Цвијановићева на заједничкој конференцији за новинаре са предсједником Владе Србије Аном Брнабић.

Архива