Додик: Српска неће допустити признање самопроглашеног Косова

14.11.2017 Актуелно

„За предузимање неке међународне политичке мјере, у складу са Уставом потребан је консензус свих у БиХ. Дакле, одлука о признавању самопроглашеног Косова зависи од Републике Српске, а у њој готово да нема нијденог политичара, било да је у питању власт или опозиција, који би то прихватио“, рекао је Додик за Прву ТВ, коментаришући изјаву бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића да се нада да ће БиХ признати самопроглашено Косово.

Додик каже да је то позната прича Изетбеговића који би одавно признао независност самопроглашеног Косова, али да Изетбеговић није БиХ.

„БиХ је нешто сасвим специфично, потпуно неуспјешно и пропало, али зато Изетбеговић већ други пут изјавама о Србији и Косову руши Дејтонски споразум и Устав“, истакао је предсједник Српске.

Додик је нагласио да је у изјавама Изетбеговића много недосљедности, те да се он односи са мржњом према Србији.
„Он би признао Косово, нешто би урадио у Санџаку, а онда би напао Републику Српску. Ако признајете Косово, признајете и Републику Српску и то би Изетбеговић требало да учини, јер би то било досљедно“, навео је Додик и додао да би он, да је на мјесту државног руководства Србије, Изетбеговића прогласио особом non grata.

Архива