Додик: Остајемо при првом приједлогу Закона о акцизамa

28.11.2017 Актуелно

 

„Ако постоји већина за то, наших шест делегата ће сигурно гласати за такву врсту закона. Ми о томе разговарамо са најважнијим институцијама“, истакао је Додик.

Према његовим ријечима, на нивоу БиХ постоје различите спекулативне намјере у том погледу, што је један од доказа да Република Српска нема никаве користи од БиХ, већ само трпи штету.

Говорећи о модификованом приједлогу закона о измјенама и допунама Закона о акцизама, Додик је рекао новинарима у Бањалуци да је велика штета направљена свима зато што закон није усвојен на вријеме, још прољетос, што је довело до великог губитка времена и новца.

„Цијенимо да је то на годишњем нивоу 90 милиона КМ за Републику Српку и за њене путеве и ауто-путеве. То је проузроковало застој око 730 милиона КМ различитих аранжмана за Српску већ у овом тренутку, што говори о томе да је била намјера да се онемогуће било какви финансијски приливи Српској на пројектима како би неко, а прије свега Свез за промјене, покушао да оптужи власт да је неспособна и да ништа не ради“, сматра Додик.

 

Додик: На састанку са Никшићем није било политичких договора

Лидер СНСД-а Милорад Додик потврдио је да је недавно разговарао са предсједником СДП-а Нермином Никшићем у Бањалуци, те да није договорен никакав политички савез, подсјетивши да СНСД није заинтересован за институције на нивоу БиХ у овом мандату.

„Вјерујемо да ће овај блок након избора у БиХ бити незаобилазан. Ствар је Федерације ко ће тамо бити изабран, а не да ми у томе учествујемо или не учествујемо, то је њихов проблем“, истакао је Додик.

Он је рекао да са Никшићем није правио никакве политичке договоре, нити је било шта посебно, осим што су сјели и разговарали о општим темама.

„Нисмо правили никакав савез. Познато је да ми нисмо заинтересовани да улазимо у заједничке институције у овом мандату, а како ће бити након избора зависи од народа. Вјерујемо у велику побједу, а ко ће бити побједник у Федерацији то је њихова ствар“, казао је Додик на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он је навео да је Никшић, у вријеме када је био предсједник Владе ФБиХ, био веома добар партнер.

Архива