Додик: Хојт Јиа не подржава ни америчка администрација

10.11.2017 Актуелно

Он је у интервјуу за данашњи „Курир“ казао да је првобитна амбиција Јиа била да буде у функцији дестабилизације Србије и да је добио значајан политички шамар чињеницом да га ни властита администрација није подржала, а да ЕУ се оградила од његових ставова.

Сада се, како каже Додик, види да је то у ствари била његова лична промоција.

„Зато је његов крах потпун, а мислим да је Србија у томе побиједила. Напросто његове зле намјере према Србији су потопљене“, оцијенио је Додик.

Упитан да ли се препознаје у Јиовој реченици да Србија „не може да сједи на двије столице“, Додик каже да „можемо да сједимо на двије столице“, за разлику од Јиа.

„Сада се показало да као представник старе администрације нема столицу у новој администрацији. Ово је први пут да Америка, као моћна земља, није стала иза става свог дипломате и у условима када он погријеши. Хојт Ји је доживио да га је његова администрација приморала да каже како није мислио то што је мислио“, закључио је Додик.

На питање да ли се боји „Мајдана“ у Бањалуци, Додик каже да су то стари сценарији које можемо да видимо у форми обојених револуција.

„Мислм да у Републици Српској, гдје има одређених проблема, не постоји изазов те врсте, као што не може ни у Београду, гдје предсједник Александар Вучић држи снажне позиције Србије и управља уз снажну подршку народа“, рекао је Додик.

Архива