Додик: Било би одлично да власт и опозиција имају заједнички приступ Дејтону

19.11.2017 Актуелно

 

Додик је новинарима након сједнице Предсједништва СНСД-а у Бањалуци рекао да би Дејтонски мировни споразум могао да буде дио разговора са опозицијом.

„Било би одлично када би могли да имамо са опозицијом тај заједнички приступ. Дејтонски споразум је урушила и срушила међународна заједница. Она је имала намјеру да још прије 10 година девастира Дејтонски споразум до мјере стварања унитарне земље“, рекао је Додик.

Он је истакао да су се представници међународне заједнице непланирано задржали у БиХ јер им је стварање унитарне земље онемогућено активностима које је проводила Српска.

„Наше активности су прво биле да се заустави тај безочни пренос и отимање наших надлежности, а након тога кренути и у процес довођења БиХ у уставне оквире“, рекао је Додик.

Он каже да БиХ има свој устав и потпуно другачију праксу, али додаје да су политике које се морају водити у БиХ – да се одбаци страни интервенционизам.

„Ако то може да функционише, може да функционише и БиХ. Ако је БиХ ствар међународног интервенционизма онда мислим да ће се „ваљати у блату“ још неколико година“, рекао је Додик.

Архива