Додик: Босић покушава да се бори против Српске

04.11.2017 Актуелно

 

„Нема се шта коментарисати, осим тога да Босић дуже вријеме покушава да се бори против Републике Српске. Јасан је став, а усвојен је и плански документ који говори о томе да је траса пута на релацији Вишеград-Пале приоритет за Републику Српску“, рекао је Додик одговарајући на питање новинара да прокоментарише Босићев приједлог о траси будућег ауто-пута.

Додик је новинарима у Бањалуци рекао да је о томе прије неколико дана разговарао са предсједником Србије Александром Вучићем, који је на индиректан начин рекао да је приоритет и за Србију та траса пута.

„Онда се нађе неки Босић који лијечи своје фрустрације, губитке на изборима, одлазак са политичке сцене и покушава да буде битан као што је јуче покушао нешто да изјави, неке глупости везано за референдуме, бјежање и остало“, рекао је Додик.

Он је подсјетио да је у Српској већ одржан један референдум. „Након тога покренут је против нас кривични прогон и, као што знате, ја сам ишао у Тужилаштво БиХ да дам изјаву о томе и све се завршило тако како се завршило. Да се слиједе Босићеве глупости онда би то вјероватно била прилика да неко побјегне, али ето, нико није побјегао и остао је овдје“, каже Додик.

„Мислим да се не свиђа овом народу лузер који је једноставно у политичком животу промашио све што је радио“, рекао је Додик.

На питање новинара о могућности повећања плата радницима у јавном сектору, Додик је рекао да нема још процјене о томе. „Али онако како смо рекли, тако ћемо и радити“, рекао је Додик.

Архива