Цвијановић: Плаћање пореза је обавеза свих

29.11.2017 Актуелно

Цвијановићева је навела да је добро да се значај плаћања пореза промовише у школама, али да би било добро да та едукација обухвати и старије грађане.

„Као друштво треба да разумијемо колико је важно да сви извршавају своје обавезе“, рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци.

Она је истакла да је ријеч о „непрекидном ланцу“, те уколико неко не испуњава своје обавезе, то се директно или индиректно манифестује на бројне популационе групе у друштву.

„Према томе, та врста дисциплине мора да постоји. Добро је да се едукујемо. Добро је да као савјесни и одговорни грађани разумијемо шта треба да радимо, а мислим да се та свијест најбоље уграђује у младим годинама“, нагласила је Цвијановићева.

Представници Пореске управе Републике Српске почели су едукације ученика средњих машинских, техничких и трговачких школа у Српској, с циљем презентације важности плаћања пореза, значаја пореског система, као и користи које из тога произлазе.

У оквиру едукација ученици средњих школа се информишу о пореским прописима, формирању и начину рада Пореске управе, пореском систему Републике Српске, односно постојећим порезима, поступцима, условима и начину плаћања пореских обавеза, те правима и обавезама пореских обвезника.

Архива