3аједно са супротставити мијешању странаца

06.11.2017 Актуелно

 

Додик је поново позвао опозицију да заједно са влашћу донесу нову одлуку о референдуму о раду Суда и Тужилаштва БиХ, са новим терминима одржавања.

„Ви то нећете. Привремено ћемо зауставити одлуку зато што немамо јединство и зато што не би била спроведена на нивоу БиХ и не желимо да губимо снагу Републике, већ да прикупимо нову снагу. Нова снага Републике је јединствено дјеловање путем референдума“, рекао је Додик на посебној сједници Народне скупштине током расправе о приједлогу одлуке о стављању ван снаге одлуке о спровођењу референдума о раду Суда и Тужилаштва БиХ.

Он је захвалио опозицији што присуствује сједници, али сматра „да је њихова дисциплина производ наредби америчког амбасадора у БиХ Морин Кормак“.

„Нисте отишли, закључујем да сте одлучили да останете да не би некога разочарали“, додао је Додик.

Он је нагласио да њега нису звали странци да повуче одлуку и да се власт не плаши странаца.

Предсједник Српске рекао је да одлуку повлаче јер нема консензуса, који је потребан с обзиром на то да је опозиција у Српској дио власти на нивоу БиХ.

Додик је навео да је одлука донесена у вријеме када се сматрало да представници Српске на нивоу БиХ неће произвести толики степен опструкције и избјегавање Српске.

„Сматрамо да не би могли спровести референдум на нивоу БиХ, а тамо је далеко више обавеза у спровођењу резултата и дошли смо да вас замолимо да будете заједно са нама“, истакао је Додик.

Он је нагласио да би заједничко дјеловање показало јединство које би било добро за Републику Српску.

Архива