„Златне“ одбојкашице на пријему код предјседника Српске

04.10.2017 Актуелно

 

„Покренућемо иницијативу да уградимо у закон право да спортистима који освајају медаље са репрезнтацијама Србије додијелимо право на националне спортске пензије“, рекао је Додик новинарима у Бањалуци након што је разговарао са одбојкашицама из Српске Тијаном Бошковић и Бранкицом Михајловић које су са репрезентацијом Србије освојиле златну медаљу на Европском првенству.

Он је оцијенио да је за Републику Српску част што имају одбојкашице које играју за репрезентацију Србије, што говори да Српска има потенцијал.

„Спорт је нешто што човјеку обиљежи цијели живот. Тако је вјерујем и нашим одбојкашицама, али и свим другим спортистима“, додао је Додик.

Он је истакао да млади људи у Српској имају на кога да се угледају у спорту и да је значајно да се њиме баве.

„Побједа одбојкашица трасира пут многим будућим спортистима и зато им хвала. То је њихова национална и државна улога“, нагласио је Додик и одбојкашицама пожелио много успјеха у будућности.

Он је напоменуо да ће институције Републике Српске подржати успјешне спортске колективе из Српске, међу којима је и Фудбалски клуб „Борац“.

Михајловићева је захвалила грађанима Српске на подршци коју су пружили одбојкашицама Србије.

„Хвала и предсједнику Српске на пријему и што је издвојио вријеме да нас дочека. Финансијска награда значи, али није једини разлог због кога се бавимо спортом, него нам је жеља да пробудимо свијест код младих људи о значају бављена спортом“, рекла је Михајловићева.

Бошковићева је захвалила предсједнику Републике и дјеци која су одбојкашице дочекала испред Плате Републике.

„Надам се да ћемо имати успјехе и у наредном периоду и хвала још једном на подршци“, каже Бошковићева.

Предсједник Одбојкашког савеза Србије Зоран Гајић захвалио је Додику на пажњи коју поклања одбојкашицама.

„Велико нам је задовољство и сатисфакција због подршке коју имамо из Републике Српске и Србије. Та подршка доприноси резултатима наших одбојкашица“, каже Гајић.

Предсједник Одбојкашког савезе Републике Српске Милутин Поповић сматра да је златна медаља круна резултата одбојкашица Србије.

Женска репрезентација Србије у одбојци освојила је 1. октобра златну медаљу на Европском одбојкашком првенству у Бакуу, побиједивши у Финалу репрезентацију Холандије резултатом 3:1.

Тијана Бошковић и Бранкица Михајловић, које су се нашле у идеалном тиму Европског првенства, поријеклом су из Републике Српске.

Бошковићева је проглашена за најбољу одбојкашицу Европског првенства, а Михајловићева за најбољег примача.

Архива