Уручени кључеви ватрогасних возила начелницима пeт општина

17.10.2017 Актуелно

 

Радојичић је рекао је да су током љета многе општине од Љубиња до Дрвара имале велике пожаре и штету, и нису имале довољно средстава да се боре са тим, те додао да је ово мали знак подршке Бањалуке.

Према његовим ријечима, град Бањалука одлучио је да ватрогасна возила додијели двјема западнокрајишким општинама које су у Федерацији БиХ /ФБиХ/, а имају слабу подршку од кантона и ФБиХ – Дрвару и Босанском Грахову, општини која је ове године највише страдала у пожарима – Љубињу, као и сусједним општинама Челинац и Котор Варош.

Он је навео да је Бањалука од 2014. године, након искуства са катастрофалним поплавама, много улагала у противпожарну и цивилну заштиту, модернизовала, набављала, обучавала људство и има повјеренике на цијелом простору града.

„Дио опреме која је књиговодствено расходована, али још технички исправна, у овом моменту могли смо да додијелимо другим општинама. Желим да их што мање користе, али да их имају за сваки случај“, рекао је Радојичић новинарима и додао да финансијска вриједност донације није битна.

Начелник Дрвара Горан Броћета захвалио је градоначелнику Бањалуке, истичући да ће донирано ватрогасно возило бити веома значајно за ту општину, која је константно угрожена од пожара, а нема довољно средстава у буџету да набави ново возило.

Начелник Љубиња Дарко Крунић рекао је да је ово драгоцјена помоћ за ту малу и неразвијену општину која је изложена пожарима скоро сваког љета.

„Желим да захвалим градоначелнику Бањалуке, који је на наш захтјев одговорио позитивно“, рекао је Крунић.

Начелник општине Челинац Момчило Зељковић захвалио је за донацију, истичући да Челинац има једну ватрогасну јединицу која је скромно опремљена, и ово ватрогасно возило ће бити веома значајно.

Архива