СНСД заговара јачање институционалних капацитета Српске

12.10.2017 Актуелно

 

Додик, који је вечерас у Хотелу „Кардијал“ присуствовао састанку проширеног Општинског одбора ове странке, нагласио је да се залаже за стабилан и чврст СНСД.

Он је навео да СНСД има власт у 44 локалне заједнице у Републици Српској, а Теслић је једна од општина у којој нису на власти због, како је навео, теслићког ДНС-а који се, користећи ресурсе на републичкој власти, приклонио владајућој коалицији са СДС-ом.

„СНСД у Теслићу је добра организација и дошао сам да подржим њихов рад, руководство и намјеру да свако ко је колебљив или наступа супротно интересима наше партије буде удаљен из СНСД-а“, нагласио је Додик.

Он је најавио подношење тужбе због лажног представљања и коришћења назива у Скупштини општине Теслић под називом „СНСД плус“, јер Статут ове партије не познаје овакво дјеловање, те позвао три одборника да се у наредних седам дана врате у теслићки СНСД.

Додик је нагласио да локални СНСД може постићи много у општини Теслић и подсјетио да је СНСД у претходном периоду подржао санацију многих објекта и инфраструктурних радова.

Предсједник теслићког СНСД-а Драган Богданић рекао је да ће ова странка идуће године обезбиједити комотну изборну побједу.

Богданић је навео да је вечерас упознао Додика о ситуацији у Теслићу, те негирао да је ова странка реметилачки фактор у развоју те локалне заједнице.

Он је нагласио да теслићки одбор СНСД-а може лако обезбиједити већину у локалној скупштини, али да то неће урадити по сваку цијену и са људима са којима не би био срећан да су уз ову странку.

Архива