Кошарац: Престати од БиХ правити „пашалук“ под контролом Турске

21.10.2017 Актуелно

 

Сви који критикују наш политички став о војној неутралности треба да ставе прст на чело и да се запитају гдје ће ову земљу одвести сулуда политика Бакира Изетбеговића и провођење политичког тестамента његовог оца Алије“, упозорио је Кошарац у изјави за Срну.

Он је нагласио да резолуција о војној неутралности представља одговор Срба и Републике Српске на настојања Бакира Изетбеговића и његових сљедбеника да, под плаштом НАТО интеграција, изврше правну и политичку отимачину имовине и територије Републике Српске.

„На исти начин Република Српска и њене институције под водством СНСД-а у протеклој деценији, а посебно у претходне три године, реаговале су и на сваки покушај отимања надлежности Републике Српске под плаштом европских интеграција. Западни свијет и њихови дипломатски представници у БиХ једноставно морају да схвате да огромна већина Срба никада неће дозволити да своју слободу, аутономију и државност утопе у нешто што Бакир Изетбеговић сматра својом приватном државом и Ердогановим пашалуком“, упозорио је Кошарац.

Он је рекао да није изненађен чињеницом да ни америчка, ни британска амбасада, ни Европска унија, ни ОХР нису реаговали на изјаву Бакира Изетбеговића о томе да је његов отац Алија БиХ оставио у аманет Ердогану.

„Ми из СНСД-а свакако бисмо жељели да чујемо да ли је Бакирова изјава у складу са Дејтонским мировним споразумом, али немамо тај одговор! Никада нисмо добили никакву негативну реакцију на огроман број закона и одлука којима се кршио Дејтон и отимале надлежности Републике Српске, а потрчали су да реагују на резолуцију о војној неутралности. То су ти неприхватљиви двоструки аршини који већ годинама представљају подршку политици Бакира Изетбеговића и онемогућавају постизање било каквог компромиса који би БиХ учинио могућом земљом“, закључио је Кошарац.

 

Архива