Мрда: Самозвани аналитичар на челу СДС-а да се позабави расулом у странци

31.10.2017 Актуелно

 

„Престаните са покушајима да нас посвађате са руководством Србије јер у томе никада нећете успјети. Имате Ви пуно пречег посла“, поручила је Мрда предсједнику СДС-а. 

Она је у изјави Срни оцијенила да би „самозвани аналитичар на челу СДС-а“ требало да се позабави, како каже, очигледним расулом у странци коју предводи, као и разлозима све већег незадовољства чланства СДС-а политиком коју проводи њено руководство. 

„Говедарица би јавности требало да каже зашто су му из странке отишли Огњен Тадић и Ђорђо Крчмар и зашто многи истакнути СДС-овци из Источног Сарајева, Бањалуке, Приједора, Добоја и Бијељине излазе или најављују свој излазак из те партије“, истакла је Мрда. 

Она је додала да јавност у Републици Српској, посебно након разговора предсједника Републике Српске и Србије Милорада Додика и Александра Вучића, од Говедарице очекује одговор на питање подржава ли садржај декларације о траси будућег ауто-пута Сарајево – Београд, коју је, Представничком дому парламента БиХ предложио високи функционер СДС-а Младен Босић. 

„Цијела Херцеговина од Говедарице очекује овај одговор, а он се бави јаловом аналитиком по налогу његових ментора“, нагласила је Мрда. 

Она је од Говедарице затражила да јавно наведе када су и како институције Републике Српске закочиле било коју реформу која се односи на процес европских интеграција. 

„Ако Говедарица мисли да кочење реформи представља инсистирање Републике Српске на томе да буде видљива у процесу европских интеграција, да се поштују њене надлежности и да функционише договорени механизам координације, онда је то његов проблем и проблем његових коалиционих партнера из СДА“, истакла је Мрда. 

Она је поручила Говедарици да се распита мало код европских званичника и биће му јасно да је Савјет министара БиХ, у којем сједе министри из СДС-а, институција која у овом тренутку представља главног кочничара процеса европских интеграција.

Архива