Премијер Српске пустила у рад нову трафостаницу у Шипову

31.10.2017 Актуелно
 
Цвијановићева је јуче након пуштања у рад трафостанице којем су присуствовали и начелник Шипова Милан Ковач и директор „Електропреноса БиХ“ Мато Жарић новинарима рекла да ће ова трафостаница дати велики допринос развоју привреде, побољашњу услова живота становника, те да ће много значити за општине Шипово и Мркоњић Град. 
 
„Треба разумјети да је ово само једна од ствари које треба реализовати у наредном периоду, јер нас чека још доста инвестиција. Сама чињеница да је ово инвестиција вриједна 4,6 милиона КМ показује колика је снага ове компаније, а посебно ако узмемо у обзир да је у Републици Српској у протекле три године реализовано око 50 милиона КМ инвестиција `Електропреноса БиХ`“, рекла је Цвијановићева. 
 
Она је нагласила да у је току реализација пројеката вриједних 81 милион КМ широм БиХ, те да ће их бити и у наредном периоду. 
 
„Важно је да компанија успијева у реализацији својих планова. Већ је урађено неколико важних пројеката и успјешно се реализује све што је планирано да се ради у овом периоду“, додала је премијер Српске. 
 
Изражавајући задовољство што има прилику да успјешно сарађује са управом „Електропреноса“, Цвијановићева је нагласила да они разумију да је ријеч о компанији која има два власника, јер је некада веома тешко ускладити одређене потребе између Републике Српске и Федерације БиХ /ФБиХ/, које су власници. 
 
„Није било таквих изазова и све што је планирано у сарадњи са Управом реализовано је и биће реализовано“, навела је Цвијановићева. 
 
Она је истакла да јој је задовољство што ова компанија има сједиште у Бањалуци и да оба акционара – двије владе, имају добру сарадњу са Управом. 
 
„Желим да им захвалим што су имали храбрости ући са нама у деблокирање компаније прије неколико година, која се показала сасвим оправданом. То је успјешна компанија, која запошљава велики број људи, испуњава своје обавезе према радницима, према држави и према ширем грађанству, јер је способна да реализује овакве пројекте“, навела је Цвијановићева. 
 
Директор „Електропреноса БиХ“ Мато Жарић рекао је да у Шипову није било двоструког напајања ни довољног напајања електричном енергијом, те је прије три године донесена одлука да се иде у реализацију ове трафостанице. 
 
„Станица је квалитетна и омогућава даље ширење индустрије“, додао је Жарић. 
 
Он је најавио изградњу трафостанице „Бањалука 10“ кроз годину дана, вриједне 15 милиона КМ, као једног од најзначајнијих пројеката ове компаније, јер је центар града добрим дијелом загушен недостатком електричне енергије. 
 
Прије свечаности пуштања у рад трансформаторске станице, Цвијановићева се састала са начелником општине Миланом Ковачем и општинским руководством.

Архива