Paзговор cа привредницима најбољи начин за отклањање потешкоћа у привређивању

15.10.2017 Актуелно

 

„Нико не каже да било гдје тече мед и млијеко, али у сваком случају веома је битан разговор представника власти са људима који се баве привредом, јер је то најбољи директни начин за рјешавање конкретних проблема и отклањање потешкоћа у привређивању, односно растерећењу привреде у Републици Српској“, рекао је Додик новинарима.

Додик, који је са сарадницима разговарао данас у Рогатици са привредницима који раде на подручју ове локалне заједнице, истакао је да је ријеч о састанку у чијем су фокусу биле животне теме.

Републику Српску, истиче он, и овај период карактерише привредни опоравак и то је видљиво са обзиром на повећање раста БДП-а у прошлој години од три одсто.

„Ми имамо веома успјешне макроекономске показатеље и они су најбољи од када постоји Република Српска, као што је, рецимо, стопа задужења по којој је 44 одсто укупан јавни дуг, што говори о бесмислу многих који покушавају да од тога направе неку врсту негативне приче“, рекао је Додик.

Према његовим ријечима, на састанку са рогатичким привредницима било је ријечи и о развојним политикама Владе Републике Српске.

Додик је најавио да ће са сарадницима, министрима у Влади Републике Српске, обићи у наредних мјесец-два и друге општине у Српској са жељом да се на најбољи начин крене у ефикасније рјешавање проблема локалних заједница.

Начелник Општине Рогатица Милорад Јагодић изразио је задовољство разумијевањем предсједника Додика за потребу интервентног дјеловања на плану рјешевања локалних проблема који се односе на здравство, школство, инфраструктуру и привреду.

Архива