Подршка отварању пословне зоне на мјесту „Фамос Корана“

12.10.2017 Актуелно

„Са Владом Српске рјешава се питање „Корана“ и те локације која је једина могућа за будућу индустријску и пословну зону“, рекао је Додик новинарима на Палама, наводећи да је већ дозначен одређени износ како би та локација била откупљена од суда, односно из ликвидационог поступка, и постала власништво општине.

Он је истакао да подржава активности локалне управе и начелника општине у обнављању градске инфраструктуре и додао да ће, уз помоћ недавно одобрених средстава Владе Србије намијењених Палама, бити успјешно окончана реконструкција комплетне путне инфраструктуре у овом мјесту.

Подсјећајући да је посјетио мјесто радова на Јахорини, Додик је рекао да су на овој планини отклоњени неки проблеми у вези са путном инфраструктуром.

„Биће изграђен пут који ће омогућити бржу комуникацију у самом зимском центру“, навео је Додик и констатовао да ће тиме већ ове године значајно бити отклоњене гужве и створени услови за угоднији боравак на овој олимпијској планини.

Када је ријеч о изградњи нове болнице у Источном Сарајеву, Додик је рекао да је добио увјеравања да су рокови одрживи и да ће ова здравствена установа у септембру идуће године сигурно бити завршена и опремљена.

Он је најавио да ће Влада Републике Српске са локалним структурама размотрити њихове планове за идућу годину, прије свега када је ријеч о путевима.

Према Додиковим ријечима, у 2018. години требало би да буде реконструисано 450 километара магистралних и регионалних путева који су основ за развој привреде и саме Републике Српске.

Архива