Неприхватљиво да се судским пресудама мијењају власници имовине у БиХ

31.10.2017 Актуелно

 

Говорећи о извјештају Владе Српске Савјету безбједности УН, Цвијановићева је истакла да је Српска заузела јасне ставове о питању онога што јесте имовина Републике Српске.

„Такође, у контексту свих интеграционих процеса, без обзира да ли је ријеч о НАТО путу или европским интерграцијама, јасна је позиција Владе. Рекли смо оно што је рекао и закон, а то је да морају да постоје претпоставке које се зову споразум страна да бисте могли да рјешавате питање имовине“, рекла је Цвијановићева новинарима у Шипову.

Она је додала да је главна карактеристика свих извјештаја Владе Српске Савјету безбједности, пуна опредијељеност да БиХ остане децентрализована земља, те да децентрализација није кочница уколико сви актери унутра желе да допринесу неком бољитку.

„Нажалост, имали смо прилику да видимо да се све кочи са нивоа Сарајева и да се овој држави просто није дало довољно ваздуха да она живи како је могла да живи. Посљедице су ту, али ми нисмо криви за то“, нагласила је премијер Српске.

Према њеним ријечима, Српска је у извјештају Савјету безбједности изнијела своје ставове, као и сваки пут када извјештај подноси високи представник у БиХ.

„Ми осјећамо моралну и политичку обавезу да остане траг о томе како видимо одређене ствари у БиХ, с обзиром на хиперпродукцију лажи и неутемељених и бесмислених информација које долазе од међународних представника, у чему предњачи високи представник, врло често обмањујући међународну јавност“, поручила је Цвијановићева.

Архива