Haстави градњу мреже ауто-путева у дужини од 400 километара

01.10.2017 Актуелно
„Дионица од Маховљана до села Друговићи повећава мрежу наших ауто-путева на 80 километара и веома сам захвалан предсједнику Србије Александру Вучићу што је данас овде“, рекао је Додик новинарима у Лакташима након отварања дионице ауто-пута „9. јануар“ /Бањалука-Добој/ од Маховљана до Друговића, у дужини од 10 километара. 
 
Додик је захвалио свима који су подржали изградњу ауто-пута, као и финансијским институцијама које су у томе учествовале. 
 
„Наредне године биће завршена траса ауто-пута до Прњавора, а преговарамо и за изградњу ауто-пута према Шамцу и даље“, нагласио је Додик. 
 
Предсједник Српске је оцијенио да изградњом ауто-путева Република Српска мијења изглед и да је реализација великих инфраструктурних пројеката цивилизацијско достигнуће. 
 
Додик је истакао да је намјера да се привреде Српске и Србије што више увезују, за шта су неопходни ауто-путеви. 
 
„Циљ нам је и да наши наставни планови и програми буду што више усклађени јер је ријеч о једном народу и култури“, рекао је Додик. 
 
Додик је оцијенио да Српска и Србија сада најбоље сарађују, што је важно за грађане за обје стране Дрине. „Рјешавамо сваки крупан проблем који се појави. А хвала Србији и за новац за изградњу моста између Братунца и Љубовије“, навео је Додик. 
 
Предсједник Српске је захвалио Вучићу за помоћ општинама у Републици Српској, те навео да ће локалне заједнице градити објекте онако како је планирано. 
 
Коментаришући набавку авиона у Србији, Додик је рекао да је то гаранација за мир. 
 
„Србија је најзначајнија земља у региону за стабилност. Ова земља је сваки дан снажнија, ми је волимо, а свако опремање Војске Србије значајно је и за нас“, закључио је Додик.

Архива