Додик: Србија би нестала на челу са Јанковићем

31.10.2017 Актуелно

 

„Човјек који тврди да је у Сребреници био геноцид не може да буде вођа Срба. Какав он може да буде лидер?! Тај није у стању да поведе своју породицу, а камоли Србију“, оцијенио је Додик.

Он је нагласио да Република Српска никада неће сарађивати с таквим политичарима.

„Јанковић није у стању да поведе своју породицу, а камоли Србију“, рекао је Додик у изјави за „Српски телеграф“ одговарајући на тврдњу Јанковића да су Срби криви за рат, те да су Додик и предсједник Србије Александар Вучић „балкански манипулатори конфликта“ и „власници рата и мира“.

„Никада до сада нисам придавао значај нити посебно коментарисао самозваног лидера опозиције који већ дуже вријеме нуди политику чији епицентар потиче из неких западних центара моћи и чији је главни задатак демонизовање Срба, али ово није његов први антисрпски иступ. Послије оваквих изјава, питање је да ли је Саша Јанковић уопште Србин“, рекао је Додик.

Он је подсјетио да је Јанковић човјек који се опредијелио да ратна дешавања у Сребреници квалификује као геноцид, надајући се да ће му такве изјаве помоћи да га тамо неки погурају да дође на власт у Србији, али су погријешили.

Он је рекао да је Јанковићево оптуживање Срба за ратне страхоте и то за медије у Сарајеву лош покушај манипулације.

„Не чуди што се Јанковић одмах обраћа адресама у Сарајеву. Нада се да ће тамо попунити неке празнине и заузети мјесто манипулисањем причама о рату. Дуго сам у политици, знам шта се дешавало и знам да Јанковић говори неистине. Такав човјек нема ни ‘п’ од политичара“, рекао је предсједник Српске.

Он је оцијенио да је Јанковићев најсјајнији моменат у каријери био губитнички тренутак на изборима за предсједника Србије.

„Тај пораз му је најбољи резултат који ће икада остварити, јер га послије тих избора очекује дефинитивни пораз и нестајање из политичког живота“, оцијенио је Додик.

Архива