Додик: Парламент ће одлучивати о наметнутим законима

25.10.2017 Актуелно

 

Додик је истакао да је то дио обавеза Народне скупштине, у којој је концентрисан одраз законодавне и политичке моћи, те да нема трајно донесених закона, јер подлијежу прилагођавању времену и потребама државе.

„Република Српска је формирањем Народне скупштине прије 26 година имала предзнак демократски уређеног друштва са законодавним институцијама прилагођеним том времену“, рекао је Додик јуче у Бањалуци пред почетак промоције зборника радова „25 година Народне скупштине Републике Српске“.

Он је нагласио да је зборник важан, јер ће трајно обиљежити процесе и виђење тог времена, те описати рад Скупштине у уникатним условима међународног протектората који је наметао и мијењао чак и Устав Српске.

Додик је подсјетио да је формирање Народне скупштине прије 26 година био одраз слободарских захтјева посланика тог времена, што је и сам био.

„Народи којима је стало до слободе имају прилику да прославе 26 година формирања највишег законодавног тијела – Народне скупштине“, рекао је Додик.

Промоцији зборника присуствовали су и предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, предсједник Владе Српске Жељка Цвијановић, предсједник Академије наука и умјетности Републике Српске Рајко Кузмановић, министри у Влади Српске, те многобројни гости из политичког, друштвеног и научног живота Републике.

Архива