Додик: Oвај народ мора да се ослободи странаца

18.10.2017 Актуелно

 

Додик је рекао новинарима у Модричи да је протекле ноћи шеф Регионалне канцеларије ОХР-а у Бањалуци /Маријана Берец/ цијелу ноћ била у Скупштини подржавајући опозицију.

„У једном тренутку веома тешко сам одолио искушењу да не дам налог да је ухапсе. Она тамо подстиче оне из опозиције да руше парламент и остале институције. Дође овдје у нашу земљу и она то ради, дође овдје у Бањалуку гдје ми имамо парламент и она то ради. Замислите ви ту дрскост, доста више тих странаца“, истакао је Додик.

Према његовим ријечима, овај народ се мора ослободити странаца.

„Може ОХР мислити шта хоће, ми смо војно неутрални. Нас нико неће гурати у НАТО и неке друге организације без Србије, је л` јасно, јасно. Тачка, тачка, енде, готово“, рекао је Додик, коментаришући став ОХР-а да Република Српска није имала право да изгласа Резолуцију о заштити уставног поретка и проглашењу војне неутралности Републике Српске.

Предсједник Републике Српске је нагласио да је „доста више те приче“.

„Зашто они нама увијек овде држе предавање, зашто Република Српска нема право да изнесе свој став о томе? Ко ће мени рећи шта смијем, шта не смијем овдје?“, упитао је Додик.

Он је навео да је Република Српска рекла да сматра да треба да остане војно неутрална.

„Разговори које ће БиХ имати о томе на неком нивоу и са неким удружењем, као што је, рецимо, НАТО, подразумијевају да људи из Републике Српске уважавају овај став. То шта ови мисле у Федерацији, наравно да они навијају за НАТО. НАТО је бомбардовао Србе овдје да би био на страни муслимана“, нагласио је Додик.

Он је истакао да је Резолуција обавезна за све, па и за потпредсједника Републике Српске Рамиза Салкића, истичући да је то парламентарна одлука, одлука већине.

„Тај ОХР нема шта да ради па они мисле да немамо право. По чему ми то немамо? Ајде да видимо шта ће урадити, да неће можда укинути ту одлуку или нешто друго. Донијећемо одмах сљедећу. Да неће можда примијенити „бонска овлашћења“, ко ће га више поштовати са овим злоупотребама које је учинио до сада? Ко ће то више радити? То је невјероватно“, нагласио је Додик.

Архива