Додик и Мотика отворили вртић вpиjeдaн пpeкo два милиона КМ

05.10.2017 Актуелно

Додик је, након отварања вртића, нагласио да је „Алумина“ показала друштвену одговорност тиме што је кренула у изградњу овог објекта, који ће, несумњиво, имати одређене бенефите и за компанију, јер ће многи радници који имају малу дјецу моћи да користе услуге овог вртића.

Поздрављајући малишане који већ бораве у вртићу, Додик је захвалио „Алумини“ која је имала осјећај друштвене одговорности.

„Вртићи нам требају да у њима одраста младост и човјеку причињава посебно задовољство када отвара овај и сличне објекте у којима расте младост Српске“, рекао је Додик.

Он је нагласио да је „Алумина“, са свим успјесима које остварује, доказ доброг управљања и уз подршку Републике може да буде синоним за успјех, који се заокружује објектима као што је овај вртић.

„Републици Српској требају нова радна мјеста, али радна мјеста која могу да издрже конкуренцију у региону и која ће бити гарант чувања насљедства и васпитања дјеце, а најбољи примјер за то је ‘Алумина'“, рекао је Додик.

Он је позвао и приватнике, да пратећи развој друштва, улажу у образовање, јер је заједничка обавеза свих, па и оних који немају директног додира са образовањем, да допринесу конкретним примјерима у образовању дјеце.

Додик је пожелио успјешан боравак дјеце у новом вртићу, на задовољство радника компаније „Алумина“ и свих који су допринијели изградњи овог објекта.

Предсједник Управног одбора компаније „Алумина“ из Зворника Милорад Мотика навео је да је капацитет обданишта 200 дјеце плус 40 мјеста у додатном аранжману, подсјетивши да обданиште има 1.400 метара квадратних простора.

Истичући да у обданишту већ борави стотињак дјеце, Мотика каже да ће се обданиште попуњавати из дана у дан и да није затвореног типа, односно да ће примати дјецу са регије, чији родитељи буду заинтересовани за услуге овог објекта.

„Надам се да ће једног дана неко од ових малишана да води фабрику и то је наша одговорност за будућност“, рекао је Мотика и додао да су сви у компанији „Алумина“ поносни што је направљен овакав објекат.

Мотика је истакао да се манаџмент „Алумине“ одлучио за изградњу дјечијег вртића да би радници били задовољни, јер им је олакшано да збрину дјецу у вртићу док су они на послу.

Он је подсјетио да се обданиште састоји од четири цјелине са медицинским, економским и техничким блоком, као и 10 просторија за боравак по двадесеторо дјеце.

„Дјеца ће имати двије играонице по 180 метара квадратних у дворишту Дјечијег вртића, те заједничку простортију за разне садржаје, а биће запослена 22 радника“, рекао је Мотика.

Мотика је нагласио да је по функционалности, опремљености и другим пратећим садржајима овај објекат један од најмодернијих, ако не и најмодернији у ширем окружењу.

Архива