Додик: Hарод гради aуто-путеве у Српској

01.10.2017 Актуелно

„Посебно задовољство ми је што сам данас овде јер желимо да обезбиједимо будућност нашој дјеци која ће знати да је једна генерација нашла могућност да гради ауто-путеве“, рекао је Додик на отварању дионице ауто-пута „9. јануар“ /Бањалука-Добој/ од Маховљана до Друговића, у дужини од 10 километара.

Додик је истакао да ће бити настављена градња ауто-пута од Добоја према Шамцу, Брчком и Бијељини до границе са Србијом.

„На тај начин ће Република Српска директно ући у Србију, без наплатних рампи и било чега другог и бити једно“, нагласио је Додик.

Он је оцијенио да је ово најбољи период сарадње Републике Српске и Србије и за то захвалио предсједнику Србије Александру Вучићу.

„Хвала му и за помоћ коју је Србија упутила нашим општинама, али и општинама у Федерацији БиХ гдје су Срби већинско становништво“, нагласио је Додик.

Он је навео да су неки хтјели да зауставе градњу ауто-путева, али да им власт у Републици Српској то није дала, већ је наставила да реализује значајне инфраструктурне пројЕкте.

„Ово је изградио народ у Републици Српској који бира своју власт и скупштину. Скупштина народа је данас овдје гдје се види шта остављамо иза себе“, рекао је Додик.

Додик је нагласио да је народ одлучио да гради ауто-пут који га води у бољу, просперитетнију будућност, те је захвалио свима који су данас дошли на отварање дионице ауто-пута „9. јануар“ од Маховљана до Друговића.

Архива